Aloe Vera, soldatul universal

aloe-vera3Lupta pentru sporirea imunitatii si isi pune toate calitatile in slujba vindecarii – avem nevoie de aloe pentru a ne proteja sanatatea.

O intreaga industrie farmaceutica, cu studii, laboratoare si specialisti, este la ora actuala in masura sa acrediteze si sa confirme statutul pretios pe care il detine aloe vera. Exista o lista variata de produse – geluri, sucuri, unguente, suplimente – care sunt create pe baza ei si care sunt foarte bine primite de public, datorita beneficiilor universale ale acestei plante.

Imunitatea la control

Aloe vera este o vedeta de necontestat pentru sanatate, datorita bogatiei de elemente pe care le contine pulpa sa verde, dintre care o abundenta de: vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina B12, acid folic, calciu, cupru, seleniu, magneziu, potasiu, sodiu si zinc. In sinergie cu peste zece enzime diferite, antioxidanti si agenti antimicrobieni si antibacterieni, planta de aloe vera este un instrument redutabil pentru intarirea sistemul imunitar de minim doua ori pe an. O idee este de a face câte o cura odata la sase luni, care sa dureze minim zece zile, si care sa includa un supliment alimentar din aceasta planta.

Medicina preventiva

Daca cresteti aloe vera in gradina sau in ghiveci, nu doar ca reimprospatati oxigenul din atmosfera si energia din incapere, ci va veti bucura de un medicament puternic gratis si natural. Gelul provenit din planta – atunci când sectionam o portiune din bratul verde, vom vedea ca acesta exista inauntru si doar trebuie impins afara, printr-o presare a pulpei cu doua degete– trateaza cu succes rani superficiale si probleme de piele. Când planta implineste doi ani, seva sa poate fi recoltata si pentru uz intern, de inclus in diverse retete.

Modalitati de a consuma aloe vera:

– Pulpa se poate curata si include intr-o salata, alaturi de frunze verzi si legume. Atfel, ne luam o doza concentrata de vitamine, minerale, enzime si antioxidanti.

– Poti adauga unu-doi centimetri de aloe vera curatata in compozitia unui smoothie verde, preparat la blender.