Beneficii din produsele apicole

Polenul florilor, adunat si prelucrat de harnicele vietati ale stupului, devine cel mai dulce si concentrat aliment cu care ne putem hrani corpul. O lingurita de miere pe stomacul gol panseaza mucoasa si satisface foamea celulelor, iar un strat fin, aplicat pe o rana sau zgarietura, dezinfecteaza si accelereaza procesul de cicatrizare a pielii. Iar daca e sa vorbim de deserturi, nutritionistii s-au pus de acord ca zaharul substituit de putina miere este varianta optima din bucatarie pentru sanatate. Dar aceasta este doar o parte a beneficiilor pe care ni le aduc albinele. Laptisorul de matca este si el un produs care are efecte pozitive pentru piele – cand se afla in compozitia gamelor de ingrijire cosmetica – si pentru echilibrul intern. Fie in forma sa pura, depozitat in cutii etanse, fie sub forma de fiole sau capsule, acesta e indicat sa se ia pentru cresterea imunitatii, tratarea oboselii cronice, reglarea somnului, a tensiunii arteriale si refacerea din convelescenta. Iar consumul de polen, ca supliment alimentar, fie in stare cruda sau uscata, este o metoda la indemana pentru cei care au o dieta care lasa de dorit. In general, majoritatea oamenilor se hranesc la ora actuala cu produse rafinate si ultraprocesate, iar mancarea nu contine suficienti nutrienti care sunt recunoscuti si pot fi procesati de catre celulele din corp. Din aceasta perspectiva, polenul este o proteina cu maxim de aminoacizi care se asimileaza fara efort si care echilibreaza aportul de substante benefice in organism.

 

Ce sa stii  despre polen?

 

  • este un aliment alcalin, bogat in nutrienti.
  • este bogat in antioxidanti, ajutand corpul sa lupte impotriva radicalilor liberi
  • mareste puterea, energia, anduranta si viteza organismului.
  • este una dintre cele mai importante surse de proteine.

 

Propolisul  este o sursa buna  de minerale, aminoacizi, grasimi bune, vitamina C, vitamina E, provitamina A si complexul B.