Cadoul potrivit la momentul potrivit

Alegerea cadoului potrivit pentru persoana iubita poate fi un lucru extrem de stresant.  D aca nu ii place? Daca nu este ce-si doreste? Daca e prea mult? Daca e prea putin? Ne permite bugetul sa oferim cadoul potrivit?  Poti alege un tricou, o cravata, un ceas, o esarfa, un colier, o pereche de ochelari de soare. Un tricou de fotbal cu autograful jucatorului preferat, bilete la un concert sau, daca nu ai un buget limitat, un gadget de ultima ora il/o va impresiona cu siguranta! Asa cum o imagine face cat o mie de cuvinte, un cadou poate transmite ceea ce persoana care il ofera nu este in stare sa spuna. Ce se intampla, insa, daca destinatarului nu-i place darul primit? Mai conteaza intentia din spatele lui? Cadourile sunt intotdeauna un prilej de bucurie. Fie ca le primim la petrecerea organizata de ziua de nastere, la nunta sau de Craciun, fiecare se bucura atunci cand primeste un dar impachetat cu grija.  Nu alegem niciodata pe fuga un cadou. Pregateste-te si documenteaza-te din timp despre destinatarul cadoului.

Cadoul pe care il oferi trebuie sa spuna despre tine trei lucruri: ca esti o persoana atenta, educata si generoasa. Atentie, insa: sa fii o persoana generoasa nu inseamna ca cheltui mai mult decat iti permite bugetul. Efortul pe care-l depunem in alegerea cadoului da valoarea acestuia, nu suma pe care o cheltui pentru achizitionarea lui, spune Oana Alexandru, consilier de eticheta si stil.

Comunicare intre parteneri: este o sarcina dificila pentru ca asta inseamna sa-ti cunosti partenerul foarte bine. In spatele unui cadou se poate afla un gand, o emotie, un sentiment nerostit. Ce anume oferi si ce moment alegi pentru a oferi sunt chestiuni foarte sensibile. Un cadou nereusit poate fi un semn ca persoana iubita nu te cunoaste suficient sau nu este atenta la nevoile si dorintele tale.

Este, in acest caz, mai importanta intentia, asa cum se consoleaza de cele mai multe ori persoana care il primeste? Gestul conteaza. Gestul oferirii unui cadou este foarte important, inseamna ca acel om s-a gandit la tine si a vrut sa iti faca o bucurie, nimeni nu face un cadou cu un alt gand. Cum noi, oamenii, suntem diferiti, gusturile sunt si ele diferite, insa conteaza ca s-a gandit la ce a vrut sa exprime dincolo de cadou. Specialistii care se ocupa de terapia de cuplu sunt de parere ca un cadou, indiferent ca este facut intr-o imprejurare precisa, cum ar fi o aniversare, sau spontan, poate ajuta la buna functionare a unei relatii. Aceste mici atentii contribuie la o buna functionare a relatiei, deoarece nu intotdeauna putem sa exprimam verbal ceea ce simtim si atunci intervin aceste mici atentii care ne vin in ajutor

Exista persoane care cred ca, daca la inceputul relatiei, cand partenerii sunt in faza de cucerire si impresionare, se ofera cadouri spectaculoase, se poate intampla ca stacheta sa fie ridicata prea sus, ceea ce inseamna ca, odata cu trecerea timpului, devine tot mai greu sa tina pasul. Sau sunt altii care cred ca daca iubesti o persoana vei fi mereu in stare sa gasesti ceva care s-o impresioneze.

Stabileste ce hobby-uri are si care sunt activitatile lui preferate si porneste de aici. Daca practica un anumit sport, poti opta pentru echipament nou sau chiar un voucher la magazinul de echipamente sportive ca sa isi aleaga ce ii place. Acelasi lucru este valabil indiferent de hobby-ul sau, fie ca este un fan al artei, canta la un instrument sau prefera jocurile pe consola. Mereu sa oferi un cadou personalizat este o idee buna, pentru ca dovedeste faptul ca este din inima si va fi pretuit. Intr-o relatie de orice fel este bine sa fim deschisi, sa cunoastem gusturile, nevoile, parerile celuilalt, dar sa ne si lasam cunoscuti. Important este sa spunem cu voce tare care ne sunt nevoile si dorintele, pentru ca persoana iubita sa se inspire, iar aici vorbim de cadouri inspirate si cadouri neinspirate, vorbim despre imaginatia fiecaruia.