Ciorba de loboda

Intampina primavara cum se  cuvine cu o supa simpla si  usoara, plina de vitamine.

Pentru supa:

 o legatura de ceapa verde

 un morcov

 5 legaturi de loboda

 o legatura de leustean

 500 ml bors

 sare

 ulei de masline

 ½ ceasca de orez

 iaurt optional

Mod de preparare:

  1. Intr-o oala se adauga uleiul de masline si se incinge. Se toaca ceapa, se rade morcovul pe razatoarea mare si se pun la calit in cratita. Se toarna apa, se sareaza si se lasa la fiert.
  2. Loboda se spala bine, fir cu fir, se indeparteaza coditele si se pune in cratita dupa ce au fiert legumele circa zece minute. Cand au dat in fiert, se adauga orezul, apoi borsul si se mai lasa sa dea o data in clocot.
  3. Se opreste focul, se taie leusteanul, si se presara peste ciorba. Se poate servi cu iaurt.