Curcan umplut

curcan-umplutCarnea de curcan contine triptofan, substanta care mareste nivelul hormonului fericirii (serotonina) în organism. Vitamina B6 si vitamina B3 din carnea de curcan sunt esentiale pentru producerea de energie.

Ingrediente necesare:

  • o rosie
  •  2 felii de curcan
  • sare
  • piper macinat
  • 2 felii subtiri de bacon
  • 125 g carnat fript
  • 6 masline umplute cu ardei
  • scobitori
  • un varf de boia dulce
  • o lingurita de ulei de masline
  • optional: castravete murat, taiat fasii subtiri, pe lung

Mod de preparare:

  1. Rosia se taie în patru felii. Se întind feliile de curcan si se sareaza si se pipereaza pe o parte. Se asaza feliile de bacon pe o jumatate a partii condimentate a carnii. Pe langa acestea, se asaza cate doua felii de rosii; optional, poti adauga felii subtiri de castravete murat; în acelasi fel se împarte si carnatul fript. Maslinele se înfig în carnat.
  2. Se pun feliile de carne peste umplutura si se fixeaza cu scobitori. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se ung cu ulei de masline.
  3. Se încalzeste cuptorul la 225̊ C. Feliile de curcan se pun într-o forma, se acopera si se dau la cuptor pentru 40 – 50 minute.
  4. Se scoate din cuptor, se taie felii si se pun pe un platou. Se serveste cu salata si garnitura de legume. Sau, îl poti servi rece, a doua zi, în sandvisuri cu bagel, salata si mustar.

Timp de preparare: o ora.