Descopera avantajele cosmeticii bio

cosmetice bioStudiile arata ca pielea absoarbe anual circa 2,3 kg de ingrediente chimice din produsele de ingrijire pe care le folosim zilnic. Potrivit unui studiu britanic, compusii pot cauza iritatii ale pielii, imbatranire prematura, dezechilibre hormonale sau chiar cancer.

 

Ce e de facut? Alege produse de ingrijire organice, certificate, care garanteaza siguranta folosirii lor pentru tine si intreaga familie! Acestea contin ingrediente naturale sigure selectate din cultura organica – un sistem de productie bazat pe respectul pentru viata (plante, oameni si animale) si pentru ciclurile naturale ale pamantului si anotimpurilor. Supusa unor reglementari si standarde de trasabilitate de la planta la client extrem de stricte, agricultura organica exclude utilizarea ingrasamintelor chimice si a pesticidelor sintetice, precum si a OMG (organism modificat genetic) – considerate poluante pentru mediu si nocive pentru sanatate.

Acest tip de agricultura este mai restrictiv, insa este absolut natural deoarece ajuta la obtinerea unor plante si flori de calitate superioara, bogate in ingrediente active pe care producatorul de cosmetica BIO se straduieste sa le mentina in toate etapele de realizare a produselor sale.

Plantele obtinute prin intermediul acestei alternative de cultivare sunt baza produselor cosmetice ecologice si organice, oferind o viziune alternativa a ingrijirii, pentru o frumusete sanatoasa.

Produsele organice de ingrijire a pileii nu contin conservanti, triclosan, parabeni, silicon, parafina, cloruri, fenoxietanol, coloranti, parfumuri sintetice, filtre chimice, saruri de aluminiu, etc, iar organismul de certificare garanteaza ca cel putin 95% din totalul ingredientelor sunt naturale, cel putin 95% din totalul ingredientelor provenite din plante sunt organice si cel putin 10% din totalul de ingrediente sunt organice.

Pe langa lista ingredientelor care trebuie evitate, ce elimina in mod automat o serie de ingrediente controversate, fiecare materie prima utilizata este supusa unei analize foarte atent efectuata de catre organismul de certificare si, inainte de aprobarea ingredientelor, trasabilitatea, metoda de productie, transformarea si conservarea, trebuie sa corespunda cerintelor ecologice ale corpului de control.

Certificarea se aplica si ambalajelor care trebuie sa fie reciclabile, mediului unitatii de productie, managementului deseurilor, metodelor de productie sau sterilizare (iradierea este interzisa) si metodelor de curatare sau intretinerii intregului echipament de ambalare (fara derivati clorurati).

Pe langa faptul ca utilizarea cosmeticii BIO este un obicei sanatos pentru pielea si organismul nostru, prin achizitionarea lor sustinem principiul de conservare a biodiversitatii, a echilibrului mediului inconjurator si a frumusetii naturii. Produsele BIO de ingrijire a pielii nu utilizeaza materii prime de origine animala, nu sunt testate pe animale, iar ambalarea si procesarea sunt inofensive pentru mediu.

 

Pentru a fi sigur de calitatea produselor BIO achizitionate, cauta pe ambalaj carta organismului de certificare si citeste eticheta.

Pentru a fi sigur de adevar, trebuie sa te intorci mereu la natura …