Drob de pui cu ciuperci

O varianta mai sanatoasa pentru o reteta traditionala

 

 250 g piept de pui fiert

 doua legaturi de ceapa verde

 1 legatura de patrunjel

 1 legatura de marar

 500 g ciuperci

 5 oua

 sare, piper, cimbru

 4 linguri de ulei.

 

Mod de preparare:

  1. Tocam ceapa, carnea de pui si ciupercile le taiem cubulete.
  2. Încingem uleiul si calim ceapa, apoi adaugam carnea de pui si ciupercile si le lasam sa se caleasca pâna ce scade zeama de la ciuperci. Adaugam patrunjelul si mararul tocat, condimentele, luam cratita de pe foc si adaugam si ouale.
  3. Turnam apoi continutul într-o tava tapetata cu hârtie de copt si punem la cuptor (în prealabil încalzit) circa 35 – 40 minute.
  4. Se serveste ca aperitiv cu ceapa verde, oua fierte si mustar.

 

Ciupercile în dieta

Sunt surse importante de potasiu, dar si magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Cel mai notabil este seleniul, un mineral ce nu se prea gaseste în multe fructe si legume. Ciupercile sunt bogate în antioxidanti si în fibre, fiind satioase, dar având un aport caloric scazut.