Hummus rapid

Hummusul se serveste pe felii de paine prajita, dar daca esti la dieta, o varianta delicioasa si mai slab calorica este pe felii de ardei gras. Boabele de naut se pot inlocui cu boabe fierte de fasole.

Ai nevoie de:

 400 g boabe de naut fi erte;

 2 catei de usturoi;

 2 – 3 fi re de ceapa verde;

 2 – 3 linguri zeama de la nautul fi ert;

 50 ml iaurt;

 2 linguri seminte de susan;

 1 lingurita ulei de susan;

 2 – 3 linguri de zeama de lamaie;

 sare, piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

  1. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Boabele de naut fierte se pun intr-un castron adanc si se paseaza bine pana devin pasta.
  2. Se adauga ceapa verde maruntita si lichidul ramas de cand a fi ert nautul, iaurtul si celelalte ingrediente. Se potriveste gustul cu sare si piper si se orneaza cu seminte de susan pe deasupra.
  3. Cum fi erbi nautul: nautul se spala in mai multe ape, apoi se lasa la inmuiat in apa peste noapte. Se scurge apa si se pune alta la fiert. Poti adauga o foaie de dafin sau putin usturoi ca sa-i dai un gust mai bun. Nu pune sare in apa in care-l fierbi.

 

Nautul

Nautul este o leguminoasa bogata in proteine (aviz vegetarienilor), saruri minerale, fi bre si vitamine din complexul B.

 

Stiai ca:

 

Capsunile sunt fructe deosebit de gustoase si parfumate si sarace in calorii, deci pot constitui un desert nevinovat (150 g contin numai 50 calorii). In plus, sunt bogate in vitamine (precum C, E, B1,B2, B6, K, PP), in acid folic, fi er, magneziu si fi bre.