Igiena corporala pentru sanatate

Un corp sanatos presupune cateva reguli de ingrijire peste care nu e bine sa sarim in nicio zi. Sunt reguli de la care nu te abați orice ar fi!

Relația dintre igiena si starea noastra de sana- tate este evidenta: doar prin aceasta legatura putem inlatura bacteriile ce provoaca mirosuri si/sau afecțiuni ale pielii si doar asa ne mențim corpul intr-o condiție optima. Degeaba ne acoperim cu haine sau machiaje atragatoare, daca sub aceste straturi trupul nu e curat si placut mirositor. Iata cele trei gesturi de curațenie zilnica de la care pornim intodeauna pentru o baza corporala sanatoasa:

•Spalatul pe dinți. E primul lucru pe care trebuie sa-l facem la trezire – pentru a in- departa mirosul urat – si inainte de culcare – pentru a elimina resturile de mancare ce fermenteaza si erodeaza dantura peste noapte, provocand carii in timp. Evident, ideal este sa ne spalam pe dinți dupa fiecare masa, asadar, daca ai posibilitatea, poarta in geanta mereu cu tine periuța si pasta de dinți.

• Dusul si spalatul pe cap. Apa inlatura mizeriile vizibile (praful) si invizibile (bacteriile si germenii) care se lipesc de piele si de par, iar sapunul sau orice gel spumant igienizeaza fiecare por de pe corp. Daca dusul este recomandat zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, spalatul pe par nu trebuie facut in exces deoarece folosirea sampoanelor poate afecta sebumul natural al parului, acesta devenind uscat si casant.

• Odorizarea finala. Abia dupa ce pielea e spalata si uscata ne putem indrepta catre produsele care parfumeaza. Dintre acestea, deodorantele sunt cele mai bune prietene cu igiena, deoarece tempereaza transpirația subrațului, cel mai mare focar de bacterii si miros neplacut de pe corp.

Reguli de exfoliere  a pielii:

  • curațare in profunzime a pielii o poți face cu scrub-uri naturale: zahar, malai, cafea.
  • intotdeauna exfoliaza-te la dus, pentru a nu provoca zgarieturi ale pielii.
  • nu folosi exfoliante mai des de doua ori pe saptamana.