Ingrijirea corecta a tenului

O crema de fata nu se foloseste oricand si oricum. Iata ce e important sa stim pentru a avea un ten proaspat si hidratat.

 

De la varste fragede orice femeie afla ca un ten frumos inseamna o piele curata si hidratata. In practica, acest lucru presupune doi pasi esentiali: demachierea (care se realizeaza dimineata si seara pentru curatarea porilor, indiferent ca avem sau nu machiaj pe fata) si aplicarea unui produs hranitor, sub forma de crema, ser sau gel, care asigura elasticitatea si stralucirea tenului. Daca o femeie se plange de pori incarcati, puncte negre, inflamatii, piele grasa sau dimpotriva piele prea uscata, de obicei primul motiv are la baza o ingrijire necorespunzatoare. Daca pasul doi (hidratarea) se realizeaza fara pasul unu in prealabil (curatarea), atunci porii nu sunt deschisi si pregatiti sa primeasca efectele benefi ce ale cremei. In plus, chiar si atunci cand cele doua etape sunt realizate corect, una dupa alta, un alt motiv care trebuie investigat este daca nu cumva am ales produsele nepotrivite pentru tipul nostru de piele. Demachiantul si crema hidratanta nu se selecteaza pe criterii de pret, marca sau datorita faptului ca o prietena buna le foloseste si ea, ci strict in baza compatibilitatii cu tipul de ten pe

care il avem: gras, uscat, mixt, sensibil, cuperozic etc. Dupa ce ati selectat de pe raft produsul optim, acasa urmati rutina de ingrijire corecta in cei doi pasi, atat dimineata cat si seara, aplicand crema hidratanta cu miscari blande de masaj, care au rol de activare a circulatiei (absorbtia ingredientelor din produs e astfel mai buna) si de intretinere a elasticitatii pielii, la suprafata si in profunzime.

 

O data pe saptamana aplica pe ten o masca puternic hidratanta pe care o poti fi e prepara acasa, din ingrediente naturale, in functie de tipul tau de ten, fi e o poti cumpara (poti merge pe recomandarea farmacistului).