Miel în stil grecesc (kleftico)

miel-in-stil-grecesc
Denumirea retetei – kleftico – vine de la kleftos – hoti, acestia obisnuiau sa fure capre sau alte animale de la sateni si, pentru a nu fi prinsi, gateau animalul in jar, in gropi sub pamant. Carnea era astfel coapta la foc mic, pentru o perioada mai lunga, rezultand o friptura deosebit de frageda.

Ai nevoie de:

  • pulpa de miel
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • hartie de copt
  • ulei de masline
  • oregano
  • cartofi
  • rosii cherry
  • ardei grasi
  • ceapa rosie
  • 200 ml vin alb
  • 2 foi de dafin.

 

Mod de preparare: 1. Intai marinezi carnea de miel pentru 12 ore cu sare, piper, usturoi, oregano, putin vin si ulei de masline.

  1. Apoi pui o hartie de copt intr-o tava, pui carnea si adaugi cartofii taiati wedges, ardeiul gras feliat, ceapa rosie taiata, restul de usturoi. Adauga si rosiile cherry si impacheteaza bine hartia. Adauga 200 ml de apa si restul de vin in tava.
  2. Baga tava la cuptor, la temperatura de 160 – 170 grade C si las-o timp de 4 – 5 ore, apoi da focul mai mare, la 220 grade, desfa hartia si lasa friptura sa se rumeneasca pentru 10 – 15 minute (sa fie crocanta).