Mierea, aurul zeilor

mierea-aurul-zeilorCuloarea vindecatoare si calitatile terapeutice fac din acest aliment unul dintre cele mai mari daruri de care ne bucuram.

Mierea este medicamentul plamadit in natura prin truda minunatelor albine pentru a ne sta la dispozitie ori de cate ori avem nevoie de un plus de sanatate. Mierea se formeaza din nectarul inghitit, digerat si apoi regurgitat de zburatoarele stupului, iar rezultatul este un lichid vascos auriu si translucid ce incorporeaza nu mai putin de 600 de compusi unici. De aceea, din cele mai vechi timpuri vracii si oamenii in general au descoperit ca mierea ajuta in multe probleme fizice, atat interne cat si externe. Cele mai frecvente intrebuintari sunt legate de imunitate. O lingurita de miere de calitate (din surse certificate sau de la apicultori de incredere) pe stomacul gol ajuta la combaterea factorilor patogeni, fie ca vorbim de o gripa sau de o infectie bacteriana/ ciuperca. Insusi acest obicei de a manca o cantitate mica de miere la prima ora poate minimiza si efectele unui ulcer de stomac, pentru ca e vorba de un produs emolient si cicatrizant.

Mierea pentru frumusete

Nu putem vorbi despre proprietatile miraculoase ale acestui dar natural fara sa amintim de beneficiile sale cosmetice. Regine si fete nobile de-a lungul timpului stiau ca mierea hidrateaza, vindeca si chiar intinereste doar prin simplul contact cu pielea. Un strat subtire de miere, aplicat pe ten timp de zece minute, este cea mai buna masca nutritiva, lasand pielea catifelata si revitalizata, mai ales in sezonul rece.

Mierea este superioara zaharului din punct de vedere chimic si este mult mai recomandata decat acesta.

Ce sa stii despre miere?

  •  Are un aport caloric mare
  • Catifeleaza pielea si o hidrateaza
  • Este un bun cicatrizant al tesutului
  • Este o sursa excelenta de energie
  • Previne alergiile sezoniere
  • Are efect  antibacterian
  • Ajuta la  asimilarea  calciului