Rasfat si stralucire

Uzura firelor este principala problema din cauza careia parul nu se aseaza nicicum. Fie sunt atat de fragile incat cad pe langa fața ca si cum le lipseste orice urma de vitalitate – mai ales la persoanele cu parul mai rar –, fie textura devine atat de sarmoasa si opaca incat coafura capata aspectul „de matura” care te sileste sa-ți prinzi mereu parul ca sa-l ascunzi. Explicația e simpla: cand exteriorul cuticulei – sau ceea ce numim stratul de cheratina de la suprafața – se sensibilizeaza si fragilizeaza, atunci suvițele devin terne si greu de manevrat. Soluția? Putem reversa daunele produse prin fortificarea treptata a cuticulei. Cu alte cuvinte, nu exista un singur produs-minune care sa-ți transforme instantaneu si permanent podoaba capilara, in schimb exista mai mulți pasi pe care ii poți face gradual pentru a recupera stralucirea pierduta.

Primul: pentru regenerare capilara ai nevoie sa tunzi nu doar varfurile, ci intreaga porțiune deteriorata. Nu are niciun rost sa insisti in a pastra lungimea, daca textura si aspectul sunt compromise. In plus, varfurile arse si despicate pot urca spre radacina daca nu ai grija sa separi zona „bolnava” de cea  „sanatoasa”.

Al doilea: mergi pe ideea de hidratare intensa, deoarece un par care arata bine e de fapt unul caruia nu-i lipseste nicio substanța importanta. Aici, produsele cu ingrediente intens hranitoare – de exemplu uleiul de argan, de macadamia, de cocos etc – ajuta la refacerea peliculei firului de par, deci opteaza pentru o gama completa de sampon, balsam si/sau masca. In plus, nu neglija hidratarea ta interna pe timp de iarna, cu apa, ceaiuri, supe, fructe si legume din abundența.

Al treilea: nu exagera cu coafatul. Ideea e sa folosesti cat mai rar ustensile fierbinți (foen, placa sau ondulator), avand in vedere ca agreseaza si uzeaza cuticula. Prelungeste durata coafurii cu ajutorul unui sampon uscat la radacina, ca sa nu te speli-usuciaranjezi odata la cateva zile si sa fragilizezi astfel structura firelor