Sanatatea, in principii de viata!

Editia trecuta abordam nutritia si odihna, aspecte importante ale unui stil de viata sanatos. Acum vom completa tabloul cu miscare, relaxare si recunostinta.

Timpul de calitate petrecut alaturi de prieteni sau desfasurand diversele pasiuni sunt un adevarat izvor de sanatate pentru minte si suflet! Picteaza, citeste, mestereste, fa ceea ce iti place si introdu in programul zilnic, daca se poate, un timp petrecut doar pentru tine! Asculta muzica, mai cu seama muzica clasica are frecvente si inaltimi care regleaza tensiunea arteriala, bataile inimii, respiratia, relaxeaza musculatura si are efect benefic asupra neuronilor.

Picteaza daca ai talent, sau priveste operele maestrilor. Pictura are si ea un rol benefic si terapeutic. Atunci cand este posibil, nu iti refuza un scurt somn peste zi. Miscarea fizica Chiar daca nu suntem practicantii vreunui sport, miscarea fizica trebuie sa faca parte din viata fiecaruia dintre noi! Beneficiile activitatii fizice sunt multiple: pastrarea greutatii corporale la un nivel optim, asigurarea unei bune circulatii sanguine, consumul grasimilor din depozite, mentinerea elasticitatii si tineretei arterelor, prevenirea aparitiei varicelor, mentinerea supletei articulatiilor etc. Nu exista sanatate acolo unde exista sedentarism si mai devreme sau mai tarziu semnele unor afectiuni ca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, nu vor intarzia sa apara!

  Fa o plimbare zilnica, de minim 30 de minute;

  Mergi cu bicicleta, inoata;

  Nu subaprecia efectul unor exercitii simple, acasa. Executate constant, cu consecventa, vor aduce rezultate uimitoare.

Gestionarea optima a diferitelor situatii de criza din viata noastra

Viata alerta, stresanta, multe ore petrecute la serviciu, diferitele ecuatii ale vietii profesionale si personale ne pot aduce in fata unor situatii particulare care sa para fara solutie, coplesitoare!

  Nu intra in panica, vorbeste cu cineva apropiat impartaseste prin ce treci. Pana la urma, si maine e o zi!

  Cere sfatul, ajutorul, nu este nimic rusinos!

  Apeleaza in cazuri mai complicate la un psiholog.

  Nimic pe lumea asta nu este de nerezolvat si nimic nu poate egala importanta sanatatii.