Soufflé de telina, cu sunca si broccoli

Telina este considerata de catre nutritionisti ca fiind unul dintre alimentele minune, intrucat are mare potential terapeutic.

 

  • 250 ml lapte
  • 200 g sunca crud-uscata
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval ras
  • 1 telina mijlocie
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de gris
  • 2 oua
  • 1 buchetel broccoli
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

  1. Broccoli se spala si se desface in buchetele cat mai mici.
  2. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu broccoli.
  3. Cand sunt fierte se pun intr-un blender pana cand se obtine un piure.
  4. Se amesteca faina cu laptele si cu untul topit deja. Se adauga peste piureul de legume. Se incorporeaza treptat si sunca crud-uscata taiata cubulete, cascavalul ras, grisul si galbenusurile.
  5. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza si ele. Cel mai bine ar fi sa amestecati manual si nu cu blenderul, daca vreti sa obtineti un soufflé spumos.
  6. Se toarna compozitia intr-un bol, uns cu unt si presarat pe margini cu pesmet. Puteti folosi si boluri mai mici speciale pentru soufflé-uri. La cuptor tineti compozitia 20 de minute, la foc mic.