Spuma de capsuni

Un desert delicios si racoros, foarte usor de preparat si oricand binevenit in serile de vara alaturi de prieteni si de cei dragi.

  • 250 g capsuni
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri de rom
  • 1 plic de gelatina
  • 150 ml apa
  • 250 g frisca

 

Mod de preparare:

  1. Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 15 minute, apoi se dizolva cu circa 50 ml apa fi erbinte.
  2. Capsunile spalate si curațate de codițe se pun intr-un castron adanc si se mixeaza impreuna cu zaharul, romul si zeama de lamaie pana devin o pasta. Frisca se pune intr-un alt castron si se bate pana se intareste astfel incat sa nu se dezlipeasca de pe pereții castronului.
  3. Se incorporeaza pasta de capsuni in frisca si se mai amesteca cu mixerul. Se toarna conținutul in cupe si se pastreaza la frigider pana se serveste. Spuma se poate orna cu capsuni intregi, frunze de menta, piscoturi.