Supa de cartofi cu ceapa verde

supa-de-cartofi-cu-ceapa-verdeO supa delicioasa si foarte usor de preparat.

 

Ai nevoie de:

  • 350 g cartofi,
  • 1 catel de usturoi,
  • 80 g ceapa mica, o telina mica,
  • 2 linguri de ulei de nuci,
  • 2 linguri de unt,
  • sare,
  • zeama de la supa de legume,
  • 250 ml smantana,
  • 100 g iaurt,
  • 100 ml vin spumos sec,
  • piper alb macinat,
  • 3 cepe verzi,
  • fulgi de migdale,
  • coriandru proaspat pentru ornat.

 

Mod de preparare:

  1. Se curata cartofii si se taie bucati mici. Usturoiul si ceapa se curata si se toaca. Telina se taie cubulete. Intr-o oala se pune la incins o lingura de ulei impreuna cu unt si se calesc legumele. Se sareaza apoi se amesteca cu supa de legume si smantana. Se fierb aproximativ zece minute, se adauga iaurtul si se face un piureu din compozitie.
  2. Se toarna vinul si se condimenteaza cu sare si piper, se pastreaza la cald. Se taie ceapa verde si coriandrul.
  3. Se toarna supa in farfurii, se orneaza cu ceapa verde tocata, coriandru si fugi de migdale