Turta dulce cu glazura

Preferata copiilor, dar si a parintilor, de sarbatori. Se prepara usor si se serveste cu pofta si cu un pahar mare de lapte!

Pentru aluat ai nevoie de:

 500 g faina

 300 g zahar

 coaja de lamaie

 o lingura de scortisoara

 o lingurita de cardamon

 ½ ghimbir (praf)

 1 lingurita de cuisoare (praf)

 60 ml lapte

 2 oua

 un praf de sare

 50 g nuci

Pentru glazura ai nevoie de:

 250 g zahar pudra

 doua albusuri

 esenta de vanilie.

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mare adaugi faina, zaharul, condimentele, nucile, laptele si ouale, amesteci si apoi framanti bine pana obtii un aluat bun de modelat. Se rasuceste ca un sul din care se taie bucatele si se fac bilute. Se pune o hartie de copt intr-o tava si se asaza bilutele, usor turtite cu mana sau poti folosi forme speciale. Se dau la cuptor, la 180°C timp de 20 minute. Intre timp, se pregateste glazura: se bat albusurile cu zaharul si cu esenta de vanilie, apoi se ung turtele cu glazura cat sunt calde. Se lasa la uscat.